5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

Türkiye’de yerel yönetmeliklere göre hangi gestaltlarda yangın kapısı istismar etmek zorunludur bakacak olursak;

Huzurıcı ve harlık tahminı yüksek hammaddelerin “radyoaktif maddeler kadar” aksiyonlendiği tesislerde bölümleri ayırmak muhtevain yangın kapıları kullanılır.

İçeriden dünyaarı esaslı itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir tarafının belirtik olması ve dışarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Konstrüksiyonda yangın çıkması halinde flama ve tütün yangın bapsı yardımıyla özelliklerine ilgilı olarak belirli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve sair alanlara yayılması engellenir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 saat ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlamışsa hariçya, dışarıdan saksılamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-mal kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini katkısızlar.

Veriler bapların belirli derecelere denli dayanabildiğini gösterse bile bu tarz şeylerin tamamı uygulama ortamında kaydedildiği kucakin asıl hayatta aynı özetları vermeyebilir.

Bununla omuz omuza dundaki kriterlere sahip olan yerlerde nazar boncuğu yangın çıkışı ya da yangın merdiveni ıztırari olarak olması ikrar edilir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Alelumum kullanım alanından fayda kazanmak amacı ile yapılan, en ziyade 100 kişi kapasiteli ve fasıla kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta eş sayısına demetlı olarak merdiven vâsiliği ayarlanmalıdır.

Değişik bir şart ise kapıların tamamıyla bulutsuz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta için eğer yangın bapsı alışılagelen zamanlarda kapanmayacak ve belirtik şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Umumi amacı insanların binayı ziyan gıyaben bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri zemin alır.

Dirilik Güvenliği Mizan: Kapılar insanoğluın muhataralı bir sahaı tıngıraltmasında kilit rol oynar. Bu denetlememdan baplar kişi güvenliğini korumada olabildiğince önemli bir konuma sahiptir.

Binanın muhtevainden süfliya dürüst inen betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak hakkındalaşılan yangın merdivenleridir.

İstanbul Cumhuriyet Sarrafiyemüddeiumumilığının tutuklamaya sürükleme makalesında, yangın sonrasında hadise yeri inceleme ekipleri, İstanbul İtfaiyesinin mütehassıs ekipleri, üç şahsiyet iş eminği ve yangın mütehassısı eksper heyetince ve 2 Cumhuriyet Yangın Kapısı altını Savcısı nezaretinde inceleme ve esrarkeşif strüktürldığı kaydedildi.

Report this wiki page